• Breaking News

    Logic-search-engine

    Age-calculator-বয়সের-হিসেব

    বাক্যকে-বচনে-পরিনত-করার-নিয়ম-কি?

    Monday, December 6, 2021

    Full form

    full form

    Full form (General Knowledge)





    Full Name

    1) B.A. full form


    Answer :- The full form of B.A. is Bachelor of Arts.



    2) B.E. full form


    Answer :- The full form of B.E. is Bachelor of Engineering.



    3) B.Ag. full form


    Answer :- The full form of B.Ag. is Bachelor of Agriculture.



    4) B.Com. full form


    Answer :- The full form of B.Ag. is Bachelor of Commerce.



    5) M.A. full form


    Answer :- The full form of M.A. is Master of Art.



    6) B.Sc. full form


    Answer :- The full form of B.Sc. is Bachelor of science.



    7) M.B.B.S. full form


    Answer :- The full form of M.B.B.S. is Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery.



    8) M.Sc. full form


    Answer :- The full form of M.Sc. is Master of science.



    9) LL.B. full form


    Answer :- The full form of LL.B. is Bachelor of Law.



    10) M.D. full form


    Answer :- The full form of M.D. is Doctor of Medicine.



    11) W.B.C.S. full form


    Answer :- The full form of W.B.C.S. is West Bengal Civil Service.



    12) W.B.E. full form


    Answer :- The full form of W.B.E. is West Bengal Education Service.



    13) I.P.S. full form


    Answer :- The full form of I.P.S. is Indian Police Service.



    14) I.A.S. full form


    Answer :- The full form of I.A.S. is Indian Administrative Service.



    15) C.I.D. full form


    Answer :- The full form of C.I.D. is Criminal Investigation Department.



    16) I.E.S. full form


    Answer :- The full form of I.E.S. is Indian Educational Service.



    17) D.Lit. full form


    Answer :- The full form of D.Lit. is Doctor of Literature.



    18) D.Phill. full form


    Answer :- The full form of D.Phill. is Doctor of Philosophy.



    19) D.Sc full form


    Answer :- The full form of D.Sc. is Doctor of Science.



    20) Ph.D. full form


    Answer :- The full form of ph.D. is Doctor of Philosophy.



    21) G.P.O. full form


    Answer :- The full form of G.P.O. is General Post Office.



    22) M.P. full form


    Answer :- The full form of M.P. is Member of Parliament.



    23) M.L.C. full form


    Answer :- The full form of M.L.C. is Member of Legislative council.



    24) P.R.S . full form


    Answer :- The full form of P.R.S. is Premchand Roychand Scholar.



    25) P.W.D. full form


    Answer :- The full form of P.W.D. is Public Work Department.



    26) R.M.S. full form


    Answer :- The full form of R.M.S. is Railway Mail Service.



    27) E.& O.E. full form


    Answer :- The full form of E. & O.E. is Errors and Omissions Excepted.



    28) V.I.P. full form


    Answer :- The full form of V.I.P. is Very Important Person.



    29) U.S.S.R. full form


    Answer :- The full form of U.S.S.R. is Union of Soviet Socialist Republic.



    30) U.K. full form


    Answer :- The full form of U.K. is United Kingdom.



    31) U.S.A. full form


    Answer :- The full form of U.S.A. is United States of America.



    32) D.V.C. full form


    Answer :- The full form of D.V.C. is Damodar Valley Corporation.



    33) P.S. full form


    Answer :- The full form of P.S. is Post Script / Police Station.



    34) N.B. full form


    Answer :- The full form of N.B. is Nota Bene (Note Well).



    35) S.O.S. full form


    Answer :- The full form of S.O.S. is Save Our Soul.



    36) I.A.F. full form


    Answer :- The full form of I.A.F. is Indian Air Force.



    37) N.C.C. full form


    Answer :- The full form of N.C.C. is National Cadet Corps.



    38) OK. full form


    Answer :- The full form of O.K. is Olla Kalla ( All Correct).



    39) P.T.O. full form


    Answer :- The full form of P.T.O. is Please Turn Over.



    40) G.P.O. full form


    Answer :- The full form of G.P.O. is General Post Office.



    41) A.I.R. full form


    Answer :- The full form of A.I.R. is All India Radio.



    42) P.M.G. full form


    Answer :- The full form of P.M.G. is Post Master General.



    43) P.W.D. full form


    Answer :- The full form of P.W.D. is Public Workers Department.



    44) M.Com. full form


    Answer :- The full form of M.com. is Master of Commerce.



    45) M.S. full form


    Answer :- The full form of M.S. is Master of Surgery.



    46) A.C. full form


    Answer :- The full form of A.C. is Air Condition / Alternating Current.



    47) A/C full form


    Answer :- The full form of A/C is Account.



    48) C.P. full form


    Answer :- The full form of C.P. is Calcutta Police.



    49) A.I.I.C.C. full form


    Answer :- The full form of A.I.C.C. is All India Congress Committee.



    50) @ full form


    Answer :- The full form of @ is At The Rate Of.









    যদি তোমাদের এগুলো ভালো লাগে তাহলে কোমান্ড কর আর শেয়ার কর। তাহলে আমি আরও লিখব তোমাদের জন্য ।


    ধন্যবাদ

    No comments:

    Post a Comment